SS-SPEJDERNE

SS-SPEJDERNE

Alt det spændende vi laver i sdr. stenderup

FAQ – Ofte Stillede Spørgsmål

som forældre og spejdere kan der godt komme nogle spørgsmål undervejs vi bestræber os på at have de fleste spørgsmål besvaret her samt en masse hjælpende links. skulle der opstå et spørgsmål som ikke er besvaret her på siden kan du kontakte os her så svare vi hurtigst muligt på dit spørgsmål.

Hvem skal jeg kontakte for at melde mit barn til spejder?

Hvis dit barn gerne vil være spejder er der ingen hast di skal bare fortælle os at han/hun godt kunne tænke sig at være spejder, så finder vi sammen ud af hvornår det passer at dit barn kan starte og husk at de første tre spejdergange ikke koster noget. Så er der tid til at blive helt sikker på.Du kan altid kontakte os vi glæder os til at høre fra jer

Hvilken enhed skal mit barn være i?

De yngste spejdere vi har Sdr. Stenderup er Bæverne. For at gå til spejder som bæver skal man gå i børnehavekllasse eller Første klasse.

Vil du  læse mere om bæverne kan det gøres her.

Hvor gammel skal man være for at være spejder?

Det er barnets klassetrin der afgøre hvilken enhed han/hun skal være i. Går dit barn i børnehaveklasse er vedkomende bæver, hele oversigten kan du se her.

Hvordan skal mærkerne side på spejderskjorten?

Du kan finde guiden til spejdermærkernes placering på skjorten her.

Kan drenge og piger være spejder i samme gruppe?

Drenge og piger kan sagtens være spejdere i samme gruppe og enhed, da vi hos KFUM-Spejderne består af både piger og drenge.

Skal man være troende kristen for at være spejder hos KFUM-Spejderne?

Som medlem af KFUM-Spejderne får man mulighed for at forholde sig til kristendom, og man lærer, at danne sig en mening om, hvad man tror og ikke tror på. Vi tvinger ikke nogen til at tro på noget som helst, og tror man på noget andet end kristendommen, kan man også sagtens være spejder hos KFUM-Spejderne i Sdr Stenderup.

Skal man have uniform på til spejder?

Når man er spejder skal man have uniformen på til og fra spejder, under spejdermøderne, på spejderlejre, ved flaghejsning, til andagter og gudstjenester og til møder og arrangementer uden for spejderhyttens rammer.
Du behøver ikke, at købe uniform til en start, men du kan istedet leje en uniform af gruppen. En Uniform er også et fint julegave- eller fødselsdagsønske.

Hvor ofte bliver der afholdt spejdermøder?

Bæverne mødes på tirsdage klokken 18:00 – 19:30

Ulve, Junior, Trop og Seniorspejdere mødes torsdag klokken 18:30 – 20:00

Kan man være spejder selvom man er voksen?

Der er plads til alle hos KFUM-Spejderne, både børn og voksne. Som voksen spejder kan du blive leder, blive medlem af en klan eller bare hjælpe til. Kontakt din lokale gruppe for at høre mere om dine muligheder.